Pronační poloha v intenzivní péči z pohledu sestry - Ruferová, Monika (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou Pronační poloha v intenzivní péči z pohledu sestry, kde jsou aktuální informace o léčbě ARDS. V teoretické části jsme se zaměřili na onemocnění ARDS a pronační polohu, která je detailněji popsaná v samostatné kapitole, provedení pronační polohy a ošetřovatelskou problematikou. V praktické části práce jsme zjišťovali vědomosti sester na pracovištích intenzivní péči s plicní problematikou, její součástí je zpracování dat průzkumného šetření a interpretaci jejich výsledků.