Úspěšnost kojení u nezralých novorozenců ošetřovaných systémem rooming-in - Racková, Martina (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy extrémně a velmi nezralých novorozenců a vlivem rooming-in péče na způsobu a druhu stravy na odděleních IMP. V teoretické části jsou zahrnuty příčiny a zdravotní rizika týkající se problematiky nezralých novorozenců, komplikace spojené s výživou nezralých dětí, jaké jsou možnosti ovlivnit druh a způsob výživy až po plné kojení při propuštění domů. Další kapitoly jsou zaměřeny na benefity pro dítě při rooomi-ig péče a následné propuštění novorozence do domácí péče. Pomocí průzkumného šetření sledován vliv RI péče na způsob a druh výživy extrémně a velmi nezralých novorozenců. Z výsledků průzkumného šetření vyplývá vhodnost podporovat pobyt matky u nezralých dětí v nemocnici, zejména v oblasti extrémně a velmi nezralých novorozenců.