Smrt a umírání z pohledu nelékařských zdravotnických pracovníků na interním oddělení - Snozová, Monika (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku Smrti a umírání z pohledu nelékařských zdravotnických pracovníků na interním oddělení. Teoretická část je věnována stručnému úvodu do problematiky umírání a smrti. Dále jsou zmíněny formy paliativní medicíny a syndrom vyhoření, jeho stádia, léčba a prevence.Empirická část práce se zabývá zpracováním dotazníkového šetření, zaměřeného na zdravotnické asistenty a všeobecné sestry, a zmapování jejich pohledu na danou problematiku. Součástí je i zhodnocení cílů a očekávaných výsledků průzkumu.