Vliv životosprávy na průběh Crohnovy choroby - Textorová, Monika (2016)
Bakalářská práce je zaměřená na jedince s diagnostikovanou Crohnovou chorobou a vliv životosprávy na její průběh. Cílem teoretické části je seznámit se s Crohnovou chorobou, s její diagnostikou, klasifikací, komplikacemi, terapii, ošetřovatelský proces a intervence sestry. Samostatnou kapitolu pak tvoří životospráva, kde jsem se zaměřila na kouření, alkohol výživu a pitný režim. Analýza, interpretace a hodnocení dat v empirické části práce přináší informace o vlivu životosprávy na průběh Crohnovy choroby a na informovanosti respondentů. Tyto data byla získaná na interní gastroenterologické klinice ve Fakultní nemocnici Brno a ve Fakultní nemocnici u svaté Anny, na I. Chirurgické klinice a na II. Interní klinice, oddělení GEO.