Thanatologie z pohledu dospívajícího - Lešková, Alena (2016)
Bakalářská práce zjišťuje, jaké mají zkušenosti dospívající s umíráním a smrtí. V teoretické části jsem se zaměřila na seznámení se s historickým vývojem rituálů spojených s umíráním a smrtí. V další části jsem shrnula fáze umírání a truchlení. V poslední části teorie jsem definovala dospívání. Získané výsledky dotazníkového šetření poskytují informace o zkušenosti dospívajících s nevyléčitelně nemocnými a umírajícími, a zda se s daným tématem někdy setkali. Tato práce by měla zmapovat, jak jsou v dnešní době dospívající připraveni se v dospělosti s danou tématikou vypořádat.