Vliv práce na onkologické klinice na osobnost všeobecné sestry - Šťastná, Jana (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o onkologicky nemocné a zátěží sester na Interní hematologické a onkologické klinice Fakultní nemocnice Brno. Svým obsahem je práce rozdělena na dvě hlavní části (teoretickou a empirickou). Teoretická část je věnována obecným informacím z oboru onkologie, péči o onkologického pacienta. Pozornost je zaměřena na psychickou zátěž sester. Ústřední empirická část práce je tvořena analýzou výsledků kvalitativního výzkumného šetření provedeného metodou rozhovoru. Cíleně se zaměřuje na míru vlivu práce na onkologické klinice na osobnost všeobecné sestry.