Problematika nízké resekce rekta v klinické praxi - Kůřil, Pavel, 1990- (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nízké resekce rekta v klinické praxi. Práce se skládá ze dvou částí (teoretické a empirické). Teoretická část pojednává o kolorektálním karcinomu, vybrané problematice ošetřovatelské péče u pacienta po nízké resekci rekta a o vybraných potenciálních problémech souvisejících s nízkou resekcí rekta (funkční poruchy střevní, sexuální a močové). Empirická část se zabývá zpracováním dat získaných dotazníkovým šetřením (vlastní konstrukce a standardizovaný dotazník zaměřený na střevní činnost). Cílem bakalářské práce bylo zmapovat pohled na vybrané potenciální problémy související s nízkou resekcí rekta v klinické praxi.