Robustní odhady parametru polohy - Kaderová, Katarína (2016)
Predmetom tejto práce sú robustné odhady parametra polohy a simulácia na dátach. Najprv sú zadefinované základné pojmy ako kontaminácia, influenčná funkcia alebo bod zlyhania. Potom sa venujeme M-, L- a R-odhadom, kde ku každému uvádzame základné charakteristiky a niekoľko príkladov. Na záver sa venujeme simuláciám na dátach reálnych i generovaných. Aplikujeme niektoré vybrané odhady a porovnávame ich.