Křivky v ekviafinní rovině - Durna, Jaromír (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme rovinným křivkám a jejich křivosti. Nejdříve vysvětlíme co se rozumí pod pojmem křivosti v euklidovské rovině. Později definujeme ekviafinní křivost a ukážeme křivky s konstantní ekviafinní křivostí. Nakonec ukážeme obecný vzorec pro výpočet ekviafinní křivosti.