Implicitní operace konečných algeber - Kučera, Tadeáš (2016)
V této bakalářské práci zobecníme některé nástroje univerzální algebry k popisu pseudovariet konečných algeber, implicitních operací a pseudoidentit. Nejprve se seznámíme s metrickým prostorem implicitních operací obecně a popíšeme některé jeho vlastnosti. Později se zaměříme na konkrétní pseudovariety konečných pologrup, kde užitím okruhu p-adických čísel charakterizujeme prostor implicitních operací podrobněji. V závěru práce popíšeme svaz všech podpseudovariet pseudovariety abelovských grup.