Konfokální mikroskopie jako jedna z technik zkoumání profilu povrchů - Hamada, Filip (2016)
Práca obsahuje prehľad teórie mikroskopie s dôrazom na konfokálnu mikroskopiu. Teroetickú časť uzatvára popis princípu funkcie vybraných druhov konfokálnych mikroskopov. Praktická časť sa venuje konfokálnemu mikroskopu Olympus LEXT OLS4000, jeho využitiu, funkciám a prínosnosti na poli skúmania povrchov.