Integrální transformace - Veřmiřovská, Tereza (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme integrálním transformacím a jejich aplikacím na řešení diferenciálních rovnic. V Kapitole 1 definujeme Laplaceovu transformaci a uvedeme základní vlastnosti, kterou následně aplikujeme na řešení diferenciálních rovnic. Zaměříme se také na konvoluci. Dále pak popíšeme teorii Fourierových řad, které budeme potřebovat v následující kapitole pro zavedení Fourierovy transformace a popsání jejích vlastností, což také použijeme při řešení diferenciálních rovnic. Všechny tyto kapitoly jsou doplněny o ilustrační příklady.