Obnova druhově bohatých travních porostů v Bílých Karpatech z hlediska fytofágního hmyzu - Chalupová, Eliška (2016)
Travní porosty jsou ve střední Evropě důležitým biotopem z hlediska ochrany biodiverzity, udržení krajinného rázu, protierozní ochrany půdy i hospodářství, jakožto hlavní zdroj potravy pro dobytek. Již několik desetiletí však dochází k jejich degradaci napříč celou střední Evropou. V průběhu minulého století bylo také mnoho luk a pastvin převedeno na ornou půdu. Přestože je zde již mnoho let také opačná tendence na části těchto ploch travní porosty obnovovat, ne vždy je výsledek z pohledu ochrany přírody uspokojující. Tato práce sestává ze dvou samostatných projektů uskutečněných v letech 2012-2014.