Rovnovážné pasivní vzorkování organických kontaminantů v tkáních ryb - Fialová, Pavla (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku monitoringu prioritních látek ve vodní biotě; pro které byly Směrnicí 2013/39/EU stanoveny normy environmentální kvality odvozené pro matrici biota. Pojednává také o možnostech využití rovnovážného pasivní vzorkovaní k monitorování těchto látek ve vodní biotě. Cílem této práce bylo vypracování literární rešerše o rovnovážném pasivním vzorkování se zaměřením na vodní organismy. V praktické části bylo provedeno stanovení obsahu vody a obsahu lipidů v pěti druzích sladkovodních ryb. Tyto vzorky ryb obsahovaly nízké (méně než 2 %) nebo střední (2-10 %) množství lipidů.