Kopuly a korelace - Pisárová, Júlia (2016)
Cieľom tejto práce je priblížiť si pojmy kopula a korelácia v štatistike. Práca poskytuje teoretický náhľad na tieto pojmy a ich vzťahy pre dve náhodné veličiny. Bolo namodelovaných niekoľko príkladov kopúl, pomocou ktorých sme vygenerovali náhodné veličiny v programe R. Následne bola preskúmaná korelácia medzi týmito veličinami. V práci sú uvedené aj grafické zobrazenia namodelovaných kopúl.