Hodnocení cytotoxicity v in vitro kulturách buněčných sferoidů - Cimr, Tomáš (2016)
Bakalářská práce je věnována vytvoření přehledu o v současnosti využívaných metodách pro kultivaci buněk in vitro ve 3D strukturách, především jako multicelulární sféroidy. Práce také mapuje využití základních testů viability používaných na 2D buněčných kulturách a možnosti jejich využití na sféroidech. V praktické části se práce věnuje metodě měření laktátu v buněčném médiu, jako neinvazivní a nedestruktivní metody měření cytotoxicity a viability buněk.