Švýcarský systém šachových turnajů - Nagy, Peter (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme fungování Švýcarského systému šachových turnajů. Popisujeme Elo rating, pomocná hodnocení a jejich vzájemný vztah se Švýcarským systémem. V práci analyzujeme turnaj organizovaný Holandským Švýcarským systémem. V modelovém příkladu srovnáváme přesnost určení konečného pořadí mezi Švýcarským systémem a vyřazovacím systémem. Práce vychází z uvedené použité literatury.