Zákon iterovaného logaritmu: od zákonů velkých čísel k centrální limitní větě - Bačo, Róbert (2016)
V této práci se věnujeme zákonům velkých čísel, zákonu iterovaného logaritmu a centrálním limitním větám. Práce je rozdělena na tři části. V první si připomeneme základní pojmy pravděpodobnosti, důležité věty a vztahy. Ty využijeme v druhé části při dokazování limitních tvrzení. Ve třetí části rozšíříme teorii zákona iterovaného logaritmu a centrální limitní věty o grafické znázornění aplikací na symetrickou náhodnou procházku a standardní Wienerův proces. Využijeme při tom matematické programové prostředí R. V práci přiložíme jednotlivé zdrojové kódy i s popisem.