Maticové trigonometrické funkce a jejich aplikace - Horáková, Naďa (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje trigonometrickým maticovým funkcím, které jsou definovány jako řešení maticového trigonometrického systému. Cílem práce je srovnat zmíněné funkce a jejich identity se skalárními analogiemi. V práci jsou také uvedeny příklady, ve kterých se řeší zadané maticové trigonometrické systémy a maticové diferenciální rovnice druhého řádu, které jsou s těmito systémy ekvivalentní.