Hranice rozlišovací schopnopsti optických mikroskopů - Justrová, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje principům optické mikroskopie a její limitní rozlišovací hranici, okrajově i hloubce ostrosti pole. Byly vyrobeny tři druhy kalibračních vzorků se schodky a jejich proměřením byla ověřena kalibrace mikroskopu Zeiss E2. Také byla ověřena hloubka ostrosti objektivů tohoto mikroskopu.