Dynamika diferenčních rovnic 1.řádu - Navrátilová, Simona (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme dynamice diferenčních rovnic prvního řádu. Nejprve se zabýváme lineárními rovnicemi, které se naučíme řešit a určovat stabilitu jejich rovnovážných bodů. Pojem stabilita je zobecněn pro nelineární autonomní rovnice, jejímž důležitým případem je logistická rovnice. Uvedená problematika je ilustrována na úlohách z ekonomie a finanční matematiky.