Kontingenční pojištění a pozůstalostní důchody - Juráčková, Leona (2016)
Předmětem této bakalářské práce jsou spojité modely v pojištění více životů, kontingenční pojištění a pozůstalostní důchody. Jsou zde podrobně diskutovány a odvozeny vzorce pro výpočet jednorázového a běžného netto pojistného těchto modelů na základě spojitého přístupu. V praktické části je uvedeno několik příkladů včetně řešení pomocí R a grafického znázornění toho, jak se mění současná hodnota pojištění v závislosti na vstupních věcích pojištěných osob.