Riemannův-Stieltjesův integrál - Husek, Michal (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá Riemannovým-Stieltjesovým integrálem z funkcí jedné proměnné. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje popisu konstrukce Riemannova-Stieltjesova integrálu, která je ilustrována na příkladech. Tato kapitola je zakončena poznámkou o geometrické interpretaci tohoto integrálu. Ve druhé kapitole jsou uvedeny různé podmínky, za kterých uvažovaný integrál existuje. Třetí kapitola obsahuje tvrzení o základních vlastnostech integrálů. V poslední kapitole je stručně popsán život Thomase Jana Stieltjese.