Teorie grafů - Došková, Ludmila (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme základním pojmům teorie grafů. Cílem práce je vytvoření učebního materiálu použitelného např. pro matematický seminář na stření škole. Důraz je kladen na široké spektrum aplikací nejen v matematice, ale především i v jiných předmětech (geografie, chemie, český jazyk a další). V práci naleznete řadu úloh, které slouží k lepšímu procvičení daného problému. Každá kapitola také obsahuje příklady na samostatné procvičení, jejichž řešení je uvedeno na konci práce. Tím si žáci mohou sami určit, zda dané téma dobře pochopili. Práce obsahuje šest kapitol. První kapitola se zabývá historií teorie grafů. Následují čtyři kapitoly, ve kterých se čtenář dozví základní pojmy teorie grafů, naučí se hledat minimální kostru, kreslit grafy jedním tahem a dozví se o barvení grafů. Poslední kapitola odhalí řešení příkladů na samostatné procvičení.