Vývoj zápisu čísel - Lisá, Zlata (2016)
Tématem bakalářské práce je vývoj zápisu čísel. V první kapitole se práce zabývá nejstaršími způsoby zápisu čísel. Následující kapitoly se zabývají číselnou symbolikou používanou na určitém území nebo národem. V kapitolách je uveden historický úvod, symbolika čísel a většinou také aritmetické operace.