Aktualizace gymnaziální výuky makroregionů světa - Sousedíková, Andrea (2016)
Tato diplomová práce se věnuje hodnocení učebnic regionální geografie se zaměřením na světové makroregiony prostřednictví analýzy didaktické a obsahové vybavenosti. V první části je věnována pozornost makroregionům ve vzdělávání skrze analýzu kurikulárních dokumentů. Druhá se věnuje učebnicím jako edukačnímu prostředku a jejich analýze. Třetí pak hodnotí vybranou učebnici a navrhuje způsob její aktualizace.