Stanovení obsahu cukrů ve vzorku pomocí 4-kanálového enzymatického biosenzoru - Martinková, Nela (2016)
Náplňou tejto práce bolo teda vytvorenie a optimalizácia 4-kanálového enzýmového bio-senzoru pre stanovenie cukrov vo víne. Boli využité enzýmy glukóza oxidáza, pyranóza oxidáza, invertáza, fruktóza dehydrogenáza a glukóza izomeráza, ktoré spracovávajú zodpo-vedajúce substráty za tvorby produktov využiteľných pri elektrochemickej detekcii. Tieto enzýmy boli imobilizované na povrch pracovných elektród sieťotlačovej elektródy, elektróda bola následne umiestnená do prietočnej cely a bola zaznamenávaná štvorica signálov.