Vybrané matematické modely penzijního pojištění - Alekseev, Artem (2016)
Bakalářská práce se zabývá výpočtem různých druhů penzijního pojištění. Řešení uvedených příkladů je provedeno s použitím aproximačních metod výpočtu všech spojitých hodnot. Pro porovnání jsme vybrali nejzákladnější typy penzijního pojištění, konkrétně: důchod nezávislý na platu, důchod na základě průměrného platu, důchod na základě posledního platu, invalidní a starobní důchod. V závěru je uveden výsledek porovnání a je vybráno vhodnější pojištění pro určitou osobu.