Terénní projektová výuka v českokrumlovském regionu - Barešová, Barbora, 1991- (2016)
Tato diplomová práce se věnuje využití projektové terénní výuky v geografickém vzdělávání. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci části teoretické jsou obecně charakterizovány obě výukové metody - projektové výuka i výuka v terénu. Také jsou představeny jejich klady, rizika a specifika v geografickém vzdělávání. V praktické části jsou vypracovány čtyři projekty s metodickými podklady a pracovními listy. Projekty jsou lokalizovány do českokrumlovského regionu a zaměřují se na formování současné krajiny a antropogenní vlivy, které krajinu v průběhu historického vývoje ovlivňovaly. Část jednoho z projektů byla realizována s žáky českokrumlovského gymnázia a součástí diplomové práce je také zpracovaná zpětná vazba od žáků i vyučujících.