Supramolekulární komplexy mezi bambusurilem a anionty v různých rozpouštědlech - Maršálek, Kamil (2016)
Receptory aniontů jsou organické molekuly, které tvoří stabilní komplexy s anionty. V této bakalářské práci jsou shrnuty efekty, které umožňují vznik komplexů mezi receptory a anionty s důrazem na systémy fungující vodném prostředí. V experimentální části byl syntetizován konkrétní receptor - substituovaný bambus[6]uril. Jeho interakce s halogenidovými anionty byly zkoumány v různých rozpouštědlech a výsledky porovnány s příbuznými receptory.