Vývoj nových chromoforů pyroninového typu - Pastierik, Tomáš (2016)
V této diplomové práci je prezentována syntéza vybraných analogů pyroninu. U připravených derivátů byla změřena absorpční a emisní spektra a získaná absorpční maxima byla použita pro ověření TD-DFT výpočtů, které provedl kolega. Výsledkem této práce je potvrzeni kvalitativního modelu, který vysvětluje absorpční vlastnosti chromoforů pyroninového typu.