Studium ledu pomocí fluorescenčních metod a přenosu energie - Zezula, Jan (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje vzájemné pozici nečistot v/na ledu. Fluorescenčně jsou zkoumány spektroskopické vlastnosti antracenu napařeného na ledové kuličky vyrobené z naftalenového roztoku. Fluorescenční emisní a excitační spektra byla použita k určení pozice antracenu na ledu.