Supramolekulární hostitelské molekuly vycházející z glykolurilového dimeru - Sokolov, Jan (2016)
Tato diplomová práce se zaměřuje na syntézu nových glykolurilových dimerů, které se skládají ze dvou oddělených glykolurilových jednotek. Tyto dimery byly využity pro syntézu hostitelských molekul se dvěma vazebnými místy. V rámci práce byly syntetizovány dimery molekulární klips rozpustných ve vodě, které jsou schopné vázat dvě molekuly hosta současně. Kromě toho byla objevena nová sloučenina, která vytváří ve vodě supramolekulární polymer.