Optimalizace exprese antigeních fragmentů získaných z PIN auxinu efluxního nosiče pro výrobu polyklonální protilátky - Hudeček, Roman (2016)
Studium subcelulární lokalizace proteinů je důležité pro objasnění funkce proteinů. Proteiny PIN jsou jedním z prvních polárně lokalizovaných přenašečů identifikovaných v rostlinách jako zprostředkovatele transportu auxinu a hrají klíčovou úlohu při směrovém toku této signální molekuly. Proto subcelulární polární lokalizace PIN je rozhodující pro různé vývojové role auxinu. Cílem této diplomové práce bylo optimalizace exprese podmínek a purifikace PIN hydrofilních smyček (HL) z Arabidopsis thaliana atPIN6 a Physcomitrella patens pPINA a pPINB resp. Purifikované peptidy byly následně použity pro produkci polyklonálních protilátek proti těmto HL. Získané protilátky budou dále použity v celé řadě imunolokalizací . Celkový výsledek této práce bude mít za následek vývin stěžejních nástrojů pro studium lokalizace PIN proteinů a umožňují lepší porozumění jejich biologické funkce v průběhu evoluce rostlin.