Vývoj impedančního point-of-care biosenzoru pro detekci lidského sérového albuminu - Bednář, Petr (2016)
Tato diplomová práce se věnuje vývoji Point-of-care impedančního biosenzoru pro detekci lidského sérového albuminu. Během vývoje biosenzoru se testovaly tři různé typy senzorů vhodných k modifikaci povrchu elektrod. Všechny typy senzorů mají své výhody i nevýhody pro tento účel. Poslední testovaný typ senzoru se doposud nepodařilo optimalizovat pro laboratorní použití. Dalším krokem vývoje byla modifikace povrchu elektrod. Z testovaných modifikací povrchu dosáhl nejlepších výsledků systém s polystyrenovou vrstvou a systém s latexovými nanočásticemi. U systému s nanočásticemi je však třeba optimalizace laboratorní přípravy. Dále se povedlo ověřit použitelnost obvodu s časovačem 555 ke konstrukci jednoduchého impedančního biosenzoru.