Simulace sondových měření v plazmatu - Wagner, Jakub; Trunec, David, 1962-; Masarykova univerzita. Ústav fyzikální elektroniky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá simulacemi sondových měření v plazmatu. Studovány jsou především elektrický proud tekoucí na sondu a profily koncentrací částic při změně různých parametrů a rozdělovací funkce rychlostí nabitých částic na okraji výpočetní domény. Pohyb částic je řešen selfkonzistentně metodami „Particle In Cell“ a „Monte Carlo“ (PIC/MC).
This bachelor thesis deals with simulations of probe measurements in a plasma. The subjects of the study are primarily probe current and particle density profiles while various parameters and velocity distribution function of charged particles at the edge of a computational domain are varied. Particle motion is solved self-consistently with Particle in Cell and Monte Carlo methods (PIC/MC).
Vedoucí práce: David Trunec
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: fyzika plazmatu; plasma physics; bakalářské práce; bachelor's theses