Simulace sondových měření v plazmatu - Wagner, Jakub (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá simulacemi sondových měření v plazmatu. Studovány jsou především elektrický proud tekoucí na sondu a profily koncentrací částic při změně různých parametrů a rozdělovací funkce rychlostí nabitých částic na okraji výpočetní domény. Pohyb částic je řešen selfkonzistentně metodami „Particle In Cell“ a „Monte Carlo“ (PIC/MC).