Analýza omítek Bratmannovy vily ve Valašských Kloboukách - Mikuličáková, Markéta (2016)
Předmětem práce je průzkum omítek, štuků a plastik Bratmannovy vily ve Valašských Kloboukách, nemovité kulturní památky zapsané v ÚSKP ČR rej. č. 10797/7 - 8068. Po provedení historického a technického průzkumu objektu přechází bakalářská práce k odběru vzorků, jehož průběh byl kontrolován ustanoveními zákona č. 20/1987 Sb., a jejich analýze. Cílem práce je určit současný stav omítek a stanovit chemické a mineralogické složení omítek a malt.