Determination of the dimer-monomer equilibrium of the 14-3-3 protein - Weisová, Veronika (2016)
14-3-3 proteiny jsou rodina regulačních proteinů, které ovlivňují různé biologické procesy u eukaryontních organizmů. Aktivní jsou hlavně v dimerní formě. Avšak, dimerní forma může být regulována fosforylací Ser-58 nebo bodovými mutacemi, což má za následek posun dimer-monomerní rovnováhy. V rámci této diplomové práce jsem připravila konstrukt 14-3-3ζ proteinu, který může být specificky fluorescenčně označen. Procedura fluorescenčního značení byla optimalizována a byly určené kinetické parametry disociace proteinu pomocí Fӧrsterovho rezonančního přenosu a procesu samozhášení.