Maticové numerické výpočty - Koščáková, Petra (2016)
Diplomová práce představuje numerické algoritmy pro výpočet singulárního rozkladu, vlastních čísel a Mooreovy-Penroseovy pseudoinverze. Pro každou sekci je uvedena základní teorie a hlavní část je věnována samotným algoritmům. Pro lepší porozumění jsou uvedeny příklady výpočtů. Kapitola Mooreova-Penroseova pseudoinverze obsahuje také diskuzi o výpočetní náročnosti jednotlivých algoritmů.