ROC křivky v hodnocení kreditního rizika - Mareška, Petr (2016)
V této diplomové práci se věnujeme ROC křivkám. Práce je rozdělena do pěti kapitol, z čehož poslední kapitola je věnována praktické analýze dat pomocí poznatků z teoretické části. V prvních dvou kapitolách si postupně zadefinujeme ROC křivku společně s oblastí pod ROC křivkou (AUC). Ukážeme si například vzorce pro intervaly spolehlivosti. Třetí kapitola je věnována implementaci ROC křivek do jazyka R. Tuto funkci budeme používat v poslední kapitole. Ve čtvrté kapitole se zabýváme logistickou regresí používanou ve finančním sektoru k hodnocení klientů.