Využití logistické regrese a rozhodovacích stromů při úpravě credit scoringových modelů. - Dechet, Martin (2016)
Práca teoreticky rozoberá zobecnené lineárne modely a rozhodovacie stromy. Oba postupy aplikuje na dátový súbor, za účelom porovnania metód. Výkonnosť modelov je porovnaná teoreticky ukotvenými štatistikami, ako lift a AUC. Pri dostatočne veľkom dátovom súbore je najlepší model kombináciou logistickej regresie a rozhodovacieho stromu za použitia WoE transformácie. Práca ukazuje, že vytvorený model je možné zlepšiť pridaním expertne odhadnutého parametru.