Aplikace Riemannova integrálu v teorii některých rovinných křivek - Široká, Zdislava (2016)
V této bakalářské práci se zabýváme aplikacemi Riemannova integrálu v teorii rovinných křivek, pozornost je věnována především jejich geometrickým charakteristikám. Práce je rozdělena na dvě kapitoly, dodatek a přílohu. V první kapitole se věnujeme teorii a v druhé uvádíme konkrétní výpočty. V dodatku rozvádíme některé další poznatky především z první kapitoly, v příloze pak najdeme výpočty z matematického softwaru Maple 17. Práce je doplněna grafy, které byly vytvořeny v softwaru Geogebra 5.0 a v softwaru Maple 17.