Gradientní a iterační metody řešení systémů lineárních rovnic - Kordová, Zuzana (2016)
V tejto diplomovej práci sa venujeme iteračným metódam pre riešenie sústav lineárnych rovníc, ktoré môžu reprezentovať množstvo praktických problémov. Zamerali sme sa okrem relaxačnej a semiiteračnej metódy aj na metódy gradientné. Teoretické výsledky doplnené ilustračnými príkladmi poskytujú jej čitateľom prehľadný návod, ako aproximovať riešenie sústavy lineárnych rovníc.