Moduly nad Dedekindovými okruhy - Velan, Dominik (2016)
Tato práce se věnuje konečně generovaným modulům nad Dedekindovými okruhy. Je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole jsou uvedeny základní pojmy z teorie modulů. Druhá kapitola se zabývá Dedekindovými okruhy a jejich vlastnostmi. Třetí kapitola se věnuje konečně generovaným torzním modulům nad okruhy s diskrétní valuací a nad Dedekindovými okruhy. V poslední kapitole je zformulována a dokázána věta o struktuře konečně generovaných modulů nad Dedekindovými okruhy a některé její důsledky.