Numerické řešení časově závislých parciálních diferenciálních rovnic - Havranová, Zuzana (2016)
V této práci se věnujeme Metodě konečných diferencí, kterou demonstrujeme na rovnici vedení tepla v jedné a dvou dimenzích. V rámci metody odvodíme různé explicitní a implicitní schémata. Věnujeme se také otázce stability a konzistence schémat. Jednotlivá schémata porovnáme a na názorných příkladech graficky zobrazíme.