Analýza a vizualizace dat programem Nemesis - Števuliak, Matej (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nábojů získaných pomocí RESP procedůry. v programu Nemesis byly pro tento účel vyvinuty nástroje GESPImportTool a GESPAsRESPImportTool, které zpracovávají výstupní soubor z ESP výpočtu a zajistí spustení RESP výpočtu pomocí programu antechamber. 1 Dále se práce věnuje vizualizaci molekul a molekulových vlastností a pro tento účel byly vyvinuty testovací programy využívající vysokoúrovňovou vizualizační knihovnu VTK. Literární rešerše obsahuje kapitoly věnující se teoretickému popisu molekulové mechaniky, atomových nábojů či RESP procedůře.