Náklady trestního řízení - Motyčka, Petr (2015)
Tato práce se zabývá problematikou nákladů trestního řízení, jež vznikají v jeho průběhu různým subjektům. Po stručné charakteristice nákladů trestního řízení následuje pojednání o některých nákladech vznikajících odsouzenému a dále o svědečném, znalečném a tlumočném. Jedna z kapitol je zaměřena také na náklady poškozeného. Jádro práce je věnováno nákladům obhájce, a proto s ohledem na jejich provázanost s právem na obhajobu a s úpravou bezplatné obhajoby, jsou samostatné kapitoly zaměřeny taktéž na tuto problematiku. Závěr práce obsahuje zhodnocení právní úpravy nákladů trestního řízení a nastínění možných řešení jejich nedostatků.