Využití mikrofluidiky v metabolickém inženýrství - Solanský, Pavel (2016)
Práce se skládá ze dvou hlavních částí. První část se věnuje metabolickému inženýrství a popisuje základní výpočetní a experimentální techniky využívané v tomto oboru. Detailněji je rozebrán postup vývoje umělé degradační dráhy 1,2,3-trichloropropanu. Druhá část je věnována mikrofluidice jakožto perspektivní technologii využitelné na poli metabolického inženýrství. Jsou zde popsány její výhody a limitace, nejdůležitější postupy výroby mikrofluidních zařízení, běžně používané koncepty a propojení s jinými technologiemi. V závěrečné části jsou uvedeny příklady využití mikrofluidiky v souvislosti s metabolickým inženýrstvím.