Studium rekombinantního rusticyaninu bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans - Drabinová, Martina (2016)
Tato diplomová práce se zabývá studiem protein-proteinových interakcí proteinu rusticyaninu. Teoretická část je zaměřena na acidofilní bakterie, konkrétně Acidithiobacillus ferrooxidans, její aerobní metabolismus železa a charakterizaci rusticyaninu. Také se věnuje heterologní expresi proteinů. Experimentální část prokázala proteinové interakce rusticyaninu se složkami elektron-transportní dráhy metabolismu železa, ale i metabolismu sirných sloučenin.